En upplevelsevandring om känslor och medvetandet som vänder sig till alla åldrar.
Visas på Världskulturmuseet i Göteborg. Öppetider: 17 september 2011 - 1 april 2012

Genom olika rumsinstallationer, gestaltade av konstnärerna Bigert & Bergström, löper en engagerande berättelse om vårt psyke och om den mänskliga hjärnans förmåga att känna. I sällskap av en medvandrare lotsas besökaren genom ett universum av frågeställningar. Hur uppstår våra känslor? Var sitter jaget? Varför blir vi rädda? Frågorna tar form i pulserande gummiväggar, droppformade vattensängar, parkettgolv i rörelse och roterande skrattspeglar.
 
Barn och konstnärer i samarbete
Rummens olika teman har tagits fram i samarbete med Bigert & Bergström och en grupp barn i åldrarna 8–12 år. Hjärnforskare, dramatiker och psykoterapeuter har också bjudits in i arbetet. Förhoppningen är att skapa samtal och väcka frågor under vandringen som vuxna ofta inte har bättre svar på än barn.
 
– Barn kan vara nyfikna på samma saker som vuxna. Vi vill visa att barns perspektiv och frågor är lika angelägna som vuxnas – barn är inte små inuti, menar Anna Wennergren och Anette Andersson, initiativtagare till Föreningen Artikel 31 som står bakom idén till Känn dig själv. Artikel 31
 
Upplev utställningen på egen hand eller följ med på en dramatiserad visning där en medvandrare berättar om rummens olika teman.

För öppetider och visningar se Världskulturmuseets hemsida.

Världskulturmuseet